Astăzi, 17 mai, are loc deschiderea Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia”, de la Iași. Aceasta este cea de-a VIII-a ediție a evenimentului, care se va încheia pe 19 mai. Ediția din acest an își dorește promovarea tinerelor talente.

Juriul este format din instrumentişti, profesori din învățamântul universitar şi preuniversitar, oferă certitudinea unei manifestări artistice de înalt nivel.

Potrivit siteului dedicat acestui eveniment, maestrul Dan Mihai Goia, reputat dirijor, compozitor și profesor doctor este președintele onorific al concursului.

Juriul este prezidat de Lect. univ. dr. Felix Goldbach de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și inspector în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Din componența comisiilor de evaluare vor face parte Prof. Camelia Andrei de la Școala de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad, prof. Gianina Lungu de la Colegiul Național de Artă „I. Vidu” Timișoara, Iftimie Căuneac de la Colegiul Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi, Dr. George Hariton, fagotist în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Moldova” Iaşi, Prof. univ dr. Petrea Gîscă de la Universitatea Națională de Arte „G. Enescu” Iaşi, prof. Ionuț Manta de la Liceul de Artă „Șt. Luchian” Botoșani, Prof. Ilie Obeșterescu-Hărșian de la Colegiul Național de Artă „I. Vidu” Timișoara, Lect. univ. dr. Liviu Adamachi de la Universitatea de Arte „G. Enescu” Iaşi, Prof. Iustin Rusu de la Colegiul Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi, Prof. dr. Andreea Guțan și Prof. Paula Rusu de la Colegiul Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi..

Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” este organizat de către Catedra Instrumente pentru suflat și percuție a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentO săptămână pentru înscrierea la Academia de Poliție
Articolul următorCopil de șapte ani accidentat de o căruță folosită la transport ilegal de material lemnos