Poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat ieri o femeie din Republica Moldova, care nu mai avea drept de şedere pe teritoriul României. Aceasta a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de şedere, întrucât era membru de familie al unui cetăţean român.

Poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Serviciul Ordine Publică, au desfăşurat la data de 25 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, o femeie din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, iar la expirarea perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu a întreprins demersuri de prelungire a dreptului de şedere.

Întrucât persoana în cauză este membru de familie al unui cetăţean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei.

De asemenea, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, continuă activităţile de prevenire şi combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedent8 persoane au fost reținute în urma scandalului violent de la Cojasca
Articolul următorMiron Mitrea despre plafonarea salariilor „nesimțite”: Sunt multe propuneri făcute de oameni care nu se pricep sau nu înțeleg