Societatea Astronomica Română de Meteori derulează in perioada 29 iulie – 3 august proiectul de tineret „Vocatie prin cunoastere”. Proiectul își propune stimularea implicării tinerilor provenind din județul Dâmbovița în activități educaționale cu caracter vocațional în domeniul astronomiei, spațiului cosmic și fotografiei.
Astfel, 14 participanti, dintre care 12 tineri cu vârsta intre 14 si 35 de ani, vor participa la ateliere de lucru, prezentări, seminarii, sesiuni și aplicații practice pe mai multe sectiuni: Astronomia și științele spațiale, Fotografie, Interacțiunea dintre astronomie, spațiul cosmic, fotografie și meseriile vocaționale, Cum să faci o carieră în meseriile vocaționale. De asemenea, va exista o Expoziție de fotografie si la Bibliotecă de carte, reviste și publicații de astronomie, astronautică și fotografie.
„Se vor face observatii astronomice si se va observa cerul pe timp de zi si pe timp de noapte, inclusiv prin instrumente astronomice, asupra Soarelui, Lunii planetelor, roiurilor de stele, Caii Lactee, statiei spatiale internationale si satelitilor artificiali. Actiunea se va desfasura in localitatea damboviteanu Runcu, unde exista conditii prielnice unor astfel de activitati (cer de noapte curat, fara poluare luminoasa si cadru natural adecvat).

 

Proiectul este finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dambovita si se desfasoara in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita si Asociatia Ucenicul Astropnom din Miercurea Ciuc”, a precizat Valentin Grigore.
Articolul precedentCare este firma care face cei mai mulți bani în Dâmbovița
Articolul următorO nouă zi de teste a sistemului RO-ALERT. Ce trebuie să facem