Săptămâna aceasta, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-a desfășurat la Parohia Mânăstirea Cobia din Protoieria Găești, ediția a 10-a a Festivalului Internațional de Toacă – etapa eparhială, la care au participat 60 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.
La eveniment au luat parte: D-na prof. univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistorovici – Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea Valahia din Târgoviște, Pcuv. stavr. Macaria Mavrodin – stareța Mânăstirii Viforâta, D-l Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, D-na Luciana Cristea – Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, D-l Marin Manda – Primarul Comunei Cobia, Pc. Pr. Marius Stan – Protopopul Protoieriei Găești, preoți și profesori de religie din Eparhia noastră, însoțiți de numeroși tineri și de părinții acestora.
Din partea Înaltului Ierarh, Pr. consilier Ionuț Ileana, a oferit, în urma jurizării, următoarele premii, constând în bani, icoane, cărți, diplome și alte daruri:
Premiul I – Florin Costin Stan, de la Parohia Mislea, Protoieria Găești.
Premiul II – Ionuț Pătru, de la Parohia Mănești, Protoieria Târgoviște Nord.
Premiul III – Daniel Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord.
Au fost acordate 4 mențiuni, astfel: Bogdan Valentin Matei, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud; Eduard Ioniță și Mihnea Stana, de la Parohia Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud; Antonie Neguș, de la Parohia Pietroșița III, Protoieria Pucioasa.
Tinerii care au obținut primele două locuri, vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la faza finală a Festivalului Internațional de Toacă, care se va organiza în data de 8 iulie 2019, în orașul Victoria, județul Brașov.
Toți ceilalți concurenți au primit diferite daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit și a preoților prezenți la eveniment, iar Pc. Pr. Ion Popescu, a primit o diplomă aniversară pentru inițiativa, găzduirea și străduința depusă la organizarea primelor 10 ediții ale Concursului.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentAutomecanica Moreni va fabrica turele telecomandate de calibru 7,62 și 12,7 mm
Articolul următorZeci de români stabilliți în Viena, primiți de ÎPS Nifon, la Târgoviște