„Mișcarea pentru Regat și Coroană” a aniversat la Târgoviște, în cadrul unui program amplu, în avans, ziua de „10 mai”. Inivitatul special al evenimentului a fost Principele Nicolae al României, nepotul fostului rege Mihai I.

Mișcarea pentru Regat și Coroană a celebrat la Târgoviște, cetatea de scaun a Țării Românești, Independența și Coroana României. Așa a fost anunțul prin care au fost înștiințați doritorii, de a participa la evenimente, că la Târgoviște  se celebrează Ziua de 10 Mai, sărbătoare națională, cu întreita sa semnificație – 153 de ani de Dinastie Regală, 142 de ani de Independență, 138 de ani de la proclamarea Regatului Român, în data de 8 mai.

Principele Nicolae la Curtea Domnească din Târgoviște

Invitatul special al celor de la „Mișcarea pentru Regat și Coroană”, monarhiști ce au în rândurile lor și mulți foști sau actuali membri ai PNL , a fost Principele Nicolae al României.

 Programul, din cadrul evenimentului, a cuprins, pe parcursul zilei de miercuri, 8 mai, vizite la Curtea Domnească, Mânăstirea Dealu și Teatrul Tony Bulandra. „

Mânăstirea Dealu din Târgoviște

Cu primarul comunei Aninoasa(Centrul de Recuperare și Refacere Veterani)

La primăria Târgoviște alături de primar

„Întregul eveniment se desfășoară în prezența Principelui Nicolae al României. La Mănăstirea Dealu va fi oficiată o pomenire a Regelui Mihai, fost elev al Liceului Militar ”Nicolae Filipescu”, din acest lăcaș. La ora 18, la Teatrul Tony Bulandra va avea loc un simpozion intitulat ”Sfânta zi de 10 Mai”. În foaierul teatrului, invitații vor putea vedea expoziția document ”Județul Dâmbovița între 1866-1947”. Pe scena teatrului ”Tony Bulandra” vor urca, sărbătorind Coroana Română, Corul bărbătesc ”Valachia Christiana” dirijat de prof. dr. Mihail Vlădăreanu, Cvartetul ”Carmina Burana”, prof. dr. Nicolae Constantinescu, prof. dr. Marian Curculescu, Marilena Rotaru, Teodor Bâte, Ciprian Preduț. Videoproiecțiile vor adăuga prețioase documente din istoria Coroanei Române.
Evenimentul are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei.”

Se precizează în comunicatul de presă

Sursa foto articolfacebook Marilena Rotaru

Articolul precedentCSM Târgoviște a câștigat medaliile de bronz în campionatul primei divizii de volei feminin
Articolul următor“Independenţa – năzuinţă seculară a naţiunii române”, concurs la Muzeul Tiparului si al Cărții Vechi Românești