Reabiliarea stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște va fi un proces de durată. Cele mai recente fotografii, de la locul șantierului, publicate de autorități, arată că mai este mult până la finalizarea proiectului.

Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște a intrat în reabilitare totală în luna iulie 2019. După ce echipa locală de fotbal, Chindia Târgoviște, a promovat în prima ligă de fotbal, iar stadionul a fost declarat neconform cu criteriile FRF de disputare a meciurilor din Liga I de fotbal.

Chindia evoluează, la momentul actual, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în meciurile considerate „acasă”, din prima ligă de fotbal.

Între timp, stadionul „Eugen Popescu” a fost parțial demolat (tribuna a II-a și peluza), iar autoritățile locale s-au apucat de reconstrucția arenei (cu fonduri proprii), promisiunea fiind ca în debutul verii 2020, arena să fie gata, de această dată corespunzând standardelor impuse de FRF și UEFA pentru disputarea meciurile de fotbal din prima ligă.

Imagine

Imagine

Stadiul lucrărilor

La momentul actual (19 noiembrie 2019) situația nu este foart încurajatoare, în sensul în care, așa după cum anunță edilul șef al orașului Târgoviște, într-o postare pe pagina sa de facebook:

Imagine

Imagine

„Practic, vom avea o arena fotbalistica cu totul noua la Targoviste, echipata cu instalatie de nocturna, viitoarea tribuna I (care este construita pe locatia fostei tribune a II a) va fi complet acoperita, va fi reabilitata integral actuala tribuna I, in general fiind indeplinite toate conditiile pentru disputarea meciurilor de prima liga.
⚽️ La acest moment, se lucreaza la elementele superioare ale fundatiei, urmand ca aceasta faza de executie sa se incheie pana la sfarsitul acestei luni.”

A scris, pe facebook, edilul șef al Târgoviștei, Cristian Stan.

Numai că, așa cum se poate vedea și din imagini, mai sunt foarte puține operațiuni ce se pot efectua înainte de venirea frigului și a zăpezii, iar în ceea ce privește tribuna I a stadionului ( ce va deveni tribuna a II-a, în noua configurație) se pare că lucrările sunt în impas ,în momentul de față, acestea fiind deocamdată sistate.

Sursa foto articol- facebook, primar Târgoviște, Cristian Stan