A fost „aglomerație mare” de  oficilități guvernamentale, lângă Târgoviște, în apropiere de Mânăstirea Dealu. Vicepremierul Raluca Turcan și minștrii Apărării, Nicolae Ciucă, precum și Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dar și consilierul pe probleme de siguranță natională, în Cabinetul Orban, Virgil Guran, au vizitat Centrul  de Recuperare și Refacere pentru Veterani, aflat în imediata vecinătate a Mănăstirii Dealu. Vizita a fost făcută cu scopul de a anunța că va fi propus un plan de reablitare a  Centrului, cu fonduri europene ce ar putea fi și de 80 de milioane de euro.

 Centrul  de recuperare și refacere pentru veterani este în administrarea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD), în trecut în acest loc funcționând spitalul TBC de la Târgoviste, desființat în urma cu mai multi ani. AVMMD dorește să reamenajeze un centru de recuperare post-traumatică a militarilor și a veteranilor din teatrele de operație,în acest loc.

Imagine

Imagine

Proiectul este unul îndrăzneț, de mare anvergură, putând deveni unicul centru cu asemenea profil din S-E Europei, de care s-ar bucura nu numai militarii și veteranii, ci și soldați ai trupelor NATO.

Foto-Centru Recuperare veterani (Mânăstirea Dealu) 11.06 2020 (foto- Prefectura DB)

Cei de la AMVVD au insistat pentru realizarea unui proiect ce sa beneficieze de finanțare europeană, în actualul exercițiu financiar european neexistând o axă specifică pentru acest tip de proiect. Se pare că inițiativa a avut succes pentru că, în următorul exercitiu financiar, va fi posibil acest lucru. Astăzi, 16 iunie, si reprezentanții Guvernului au venit la Târgoviște pentru a vedea actualul amplasament al centrului, ce urmează a fi reabilitat. Iată declaratiile:

Imagine

Centrul de Recuperare Veterani (16.06.2020)

Raluca Turcan (vicepremier): În baza politicii pe care am aplicat-o, de a putea muta bani de la o axa de finanțare la alta, de acolo unde nu erau folosiți, acolo unde era nevoie de finanțare a unor proiecte, am decis să discutăm cu Ministerul Apărării, despre acest proiect, propus de dânșii. Va avea o perioadă de finanțare rezonabilă, de câțiva ani. Investiția se poate ridica chiar la 80 de milioane de euro. Va putea să deservească pâna la 400 de beneficiari, nu doar militari, ci și familii acestora.”

Nicolae Ciucă (ministrul Apărării): Această facilitate nu va fi destinată doar militarilor ci și societății civile,într-o anumită proporție.

Proiectul de reabilitare si extindere a Centrului  de recuperare și refacere pentru veterani, de la Mânăstirea Dealu, nu este încă finalizat. Acesta va fi propus la finanțare, prin fonduri europene, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene din România.

Articolul precedentAtenționare meteo! Furtuni și cod portocaliu de precipitații, în aproape toată țara (16 iunie)
Articolul următorCrește, din nou, bilanțul cazurilor noi de coronavirus. 250 de cazuri noi. 8 în Dâmbovița (total 372)