Cea de-a șasea ediție a ultramaratonului montan „Transylvania 100” s-a consumat la sfârșitul săptămânii trecute, pe un traseu ce a vizat în primul rând munții Bucegi. La competiția, ce a strâns la start sute de participanți, mulți dintre ei din afara țării, au participat activ și cei de la Salvamont Dâmbovița, atât ca ajutor pentru organizatori cât și în rîndurile concurenților.

„Transylvania 100” este o competiție de anduranță ce în acest an (18-19 mai 2019) a avut cinci categorii de concurs: 20 km, 30 km 50 km, 80 km și 100 km

Traseul vedetă, cel de 100 km se inscrie in categoria curselor de auto semisuficienta, relieful fiind deosebit de dificil, cu ascensiuni si coborâri abrupte pe toate tipurile de drum și poteci și având o diferenta de nivel de peste 64 m. Traseul, pe scurt, urmeaza ruta de mai jos:

   Castelul Bran (plecare) – sat Poarta (2 km de asfalt pana la Podul Oprisului) – Saua Tiganesti (prin Clincea, marcaj cu banda rosie) – Cabana Malaiesti (marcaj cu banda galbena) – Hornurile Malaiesti (marcaj cu banda albastra) – Varful Omu – Refugiul Batrana (marcaj banda rosie) – Salvamont Pestera (marcaj triunghi rosu) – Babele (marcaj cu banda cruce albastra) – Varful Omu (marcaj cu banda galbena) – Poiana Costilei (traseu cu banda galbena) – Partia Kalinderu (marcaj cu triunghi rosu si poteca nemarcata, clara) – Telecabina Busteni (Poteca nemarcata ,clara si marcaj cu bulina galbena) – Cabana Piatra Arsa (marcaj cu triunghi albastru) Cabana Valea Soarelui (Marcaj cu banda galbena + poteca nemarcata, clara + marcaj cu banda rosie) – Cabana Bolboci (marcaj cu cruce galbena) – Plaiul lui Mircea (marcaj triunghi roșu) – Șaua Strungulița (marcaj cu bulină galbenă) – Șaua Strunga (marcaj cu bandă roșie) – Bariera Valea Băngăleasa (marcaj cu cruce roșie) – Moieciu de Sus (potecă clară , nemarcată pe Malul Laichii) – Poiana Guțanu (potecă nemarcată , clară + marcaj cu bandă roșie) – Poiana Gaura (marcaj cu triunghi albastru) – Valea Poarta (marcaj cu cruce roșie) – Castelul Bran (pe Muchia Grajdului, potecă nemarcată, clară).

Au scris organizatorii. În întreaga poveste au fost implicați și savamontiștii dâmbovițeni.

„O parte din echipă a fost parte a evenimentului Transylvania 100k. Doi membri au concurat iar alți 6 au acordat asistență Salvamont în punctele Refugiu Bătrâna, Salvamont Peștera și șaua Strunga. Felicităm pe toți participanții, voluntarii și organizatorii. În afara unor mici contuzii rezolvate și…a unui ursache curios de maratoniștii din șaua Bătrâna totul a fost o.k.”

Au scris cei de la Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, pe o pagină de socializare.

Sursa Foto articolfacebook, Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Articolul precedentCod Galben în 27 de județe. Vin ploi violente, cu vijelie și grindină. Județul Dâmbovița este vizat
Articolul următorVIDEO Două femei, surprinse, în timp ce furau florile din fața unei gospodării din Răcari