Scandal fără precedent la o ședință de Consiliu Local a Municipiului Moreni. Polițiștii au fost chemați să evacueze, din sala de ședință, un cetățean. Ulterior și consilierii opoziției au fost evacuați.Totul a plecat de la un proiect de hotărâre, prin care urma să se aprobe majorarea taxelor și impozitelor locale din oraș, cu o valoare de 15%.

Scandalul a avut loc la ședința ordinară aferentă lunii decembrie, a Consiliului Local Municipal Moreni, unde, pe ordinea de zi, s-a aflat și proiectul de hotărâre prin care urmau să se majoreze taxele locale din oraș. Conform legii, administrația locală avea această posibilitate, fiind vorba doar de o opțiune. Moreniul fiind un oraș unde sărăcia și somajul constituie probabil cea mai mare problemă a localității.Moreni este a doua localitate, ca mărime, din Dâmbovița, după Municipiul Târgoviște.

Venit să asiste la ședința de consiliu, un locuitor al orașului, ce voia să insiste ca majorarea să nu fie votată, vorbind direct cu edilul șef al localității, Constantin Dinu(n.r. foto 1, stând jos cu mâna la falcă), a fost evacuat din sală. Asta după ce au fost chemați să facă acest lucru reprezentanții Poliției, din localitate, ce, ajunși la fața locului, l-au luat pe sus pe cetățeanul „recalcitrant”, după cum l-au catalogat cei care au chemat forțele de ordine.

Scandalul nu s-a oprit aici. Reprezentanții majorității politice (PSD), consilieri și primar, prin intermediul președintelui de ședință, au solicitat și evacuarea unui consilier al opoziției (PNL) Nicolae Răbaea (foto, centru, în picioare), motivând că acesta nu respectă normele de funcționare și comportament, valabile la o ședință de consiliu local.

Polițiștii, reveniți pentru a-l evacua din sală, au fost nevoiți să escorteze, în afara sălii de ședință, întregul grup liberal (șase consilieri) ce s-au solidarizat cu colegul lor.

În acest fel, în sală au rămas doar consilierii puterii (PSD 11 consilieri și ALDE 1consilier) și reprezentanții Primăriei Moreni, plus primarul Constantin Dinu (PSD). Aceștia au votat proiectul de hotărâre, ce, cu un vot de 11 voturi „pentru” și o „abținere”, a fost aprobat.

Astfel că de anul viitor (2019) taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 15%, față de 2018.

Sursa foto: www.gazetadambovitei.ro

Articolul precedentSute de kilograme de cetină și zeci de metri cubi de lemn, confiscate de Poliție
Articolul următorA scăpat ușor. Accident spectaculos la Mărcești