Literele volumetrice cu care este scris „Băile Pucioasa”, pe un deal din vecinătatea orașului dâmbovițean cu același nume, au luat-o la vale. Este vorba de o alunecare de teren ce s-a produs în zonă. Primarul orașului anunță, într-o postare pe facebook, că problema va fi rezolvată, dar mulți dintre locuitorii orașului sunt sceptici, că rezolvarea problemei va fi una de durata, pentru că, se pare, că dealul continuă să o ia la vale.

sursa foto- Facebook, Constantin Ana (primar Pucioasa)

Literele de mari dimensiuni cu care este scris „Băile Pucioasa” și crucea metalică amplasată lângă acestea, în unul dintre locurile înalte, ce domină stațiunea dâmbovițeana Pucioasa, constituie unul dintre simbolurile orașului. Inscripția, realizata după modelul mult mai celebru al celei de la Hollywood, este pe cale să devina amintire. Asta pentru că pământul din zonă a luat-o la vale. Administrația orașului, prin primarul Constantin Ana, spune ca problema va fi rezolvată, edilul postând pe pagina sa de facebook si câteva imagini în care se văd câțiva muncitori ce s-au apucat de remedierea problemei.

„Alunecările de teren de Dealul Moțaianca ne-au obligat sa urcam deasupra orașului pentru a efectua consolidările necesare, așa încât sa să salvam unul din simbolurile orasului!

Lucrările sunt in toi si se vor finaliza zilele urmatoare.

Ceea ce m-a surprins, încă o data, este frumusetea orașului nostru și minunatele peisaje de primavara, văzute din aceasta zona sălbatică!”

A scris primarul orașului.

Imagine

Sursa foto– facebook (Alexei Vasile, via Constantin Ana)

Chiar în postarea amintită, sunt mai multe comentarii ale unor cetățeni ai orașului care însă se arată sceptici că problema va fi rezolvată. Asta pentru că alunecările de teren din zonă se pare că sunt de durată, fiind vorba de structura geologică a zonei „(nisipuri, marne,argile,gipsuri ce formeaza cute sinclinale si anticlinale pina in adincime)”, după cum spune unul dintre aceștia, ceea ce face ca întreaga zonă sa fie în plin proces de dezmembrare, ce se va accentua, cel mai probabil, astfel încât soluția ar fi schimbarea amplasamentului sau o consolidare a terenului , dar care ar costa enorm. Cel puțin asta cred unii dintre locuitorii orașului.

Articolul precedent310 cazuri noi de coronavirus în România. În Dâmbovița numărul râmâne constant-30 de cazuri
Articolul următorCe ai voie și ce NU ai voie să faci în perioada sărbătorilor pascale, în vreme de coronavirus.