Atenționarea de tip cod roșu de vânt  se menține în zonele înalte, până la ora 18.00. Vântul ce suflă cu putere (până la 180 de km/h), în Carpații Meridionali, a făcut prăpăd în Bucegi. Păduri întregi au fost culcate la pământ, încă de la episodul de cod roșu din data de 5-6 februarie, iar noul episod de vânt extrem de puternic se pare că a agravat situația.

Imagine

DJ 713 zona Cabana Cuibul Dorului (14 februarie 2020)

În zona montană de la granița județelor Dâmbovița și Prahova vântul puternic a culcat la pământ sute de copaci. A fost nevoie de aproximativ o săptămână ca, spre exemplu, pe DJ 713, drum ce este la granița din Dâmbovița și Prahova (Trans Bucegi) să fie îndepărtați de pe șosea copacii doborâti de vânt (foto).

Imagine

Munții Bucegi

Noul episod de vânt extrem de puternic (23-24 februarie) a doborât la pământ alți copaci în Bucegi, pe DJ 713. Conform unor informații în zona cabanei Cuibul Dorului câțiva copaci, căzuți la pământ, împiedică circulația.

În schimb în zona mai înaltă vântul a doborât sute de copaci, acolo unde deja erau crete goluri în pădurea montană, după episodul de vânt (cod roșu) din data de 5-6 februarie.

Articolul precedentColiziune auto, pe DN 72, în Dâmbovița. O persoană a fost rănită
Articolul următorFoto-Video| Incendiu puternic la o fermă din Perșinari, județul Dâmbovița