Competiția internă de baschet feminin este aproape de colaps. Federația de specialitatea a anulat ședința de stabilire a calendarului competițional 2019-2020. Deși este una dintre cele doar șase echipe doritoare, a participa în prima ligă, CSM Târgoviște, nu este luată în calcul, de oficialii federației, pentru sezonul 2019-2020.

În data de 4 august Federația Română de Baschet a publicat următorul anunț:

Departamentul Competitii – Eligibilitate al FR Baschet anunta urmatoarele:

 

„Tragerea la sorti pentru LNBF programata in data de 07 august, la sediul FRB, se anuleaza

Deoarece in termenul legal s-au inscris in LNBF doar 5 echipe eligible, in sedinta cu presedintii cluburilor feminine din LNB si Liga 1, din 03 august 2019, de la Oradea, s-a propus ca in sezonul 2019-2020 competitiile de senioare sa se desfasoare sub forma unei ligi unice.

Detalile despre desfasurarea acestui nou format al LNBF si conditiile de participare vor fi stabilite de FR Baschet si vor fi transmise cluburilor interesate pana la 15 august 2019.”

Practic, FRB nu are suficiente echipe pentru a stabili un calendar competițional. Cea de-a șasea echipă, ce și-a exprimat dorința de a participa în campionatul LNBF, este CSM Târgoviște.

Foto– Sala Sporturilor Târgoviște (aprilie 2019)

Echipa târgovișteană nu poate participa însă în competițiile interne, din cauză că nu și-a rezolvat problemele de natură financiară, cu fostul antrenor (cazul Dikeolakos),așa cum a impus FRB. Momentan, situația echipei CSM Târgoviște este incertă, clubul neanunțând absolut nimic, în legătură cu ce se întâmplă la echipa de baschet.

Articolul precedentRazie de amploare, în Dâmbovița, organizată de polițiști. Vezi care au fost rezultatele acțiunii
Articolul următorVolei feminin: Încă o stranieră la CSM Târgoviște