Meteorologii au schimbat atenționarea meteorologică ce era emisă pentru  perioada de 19-21 mai, cu una mai severă, de cod galben. Mai întâi, în 7 județe din sud vestul țării și mai apoi în toată țara, pe parcursul zilei de 20 mai, mai ales, vor fi furtuni însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

Imagine

Conform anunțului celor de la ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Ulterior, pe parcursul zilei de 20 mai, sub incidența codului galben de furtună vor intra aproape toate zonele țării, după cum urmează:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00
Fenomene vizate:
 instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

Articolul precedent155 de cazuri noi de coronavirus raportate, la nivel național. Două sunt în Dâmbovița (total 238)
Articolul următorVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”