Județul Dâmbovița a cunoscut un nou episod de vreme rea, din care nu au lipsit ploile torențiale însoțite de căderi importante de grindină. Pe parcursul zilei de 28 mai, mai multe localitați de pe Valea Dâmboviței au fost afectate de grindină. Previziunile meteorologilor nu sunt tocmai favorabile nici pentru următoarele zile.

Episodul de vreme rea, din care nu au lipsit căderile importante de grindină, a afectat, în județul Dâmbovița, mai ales localitătile de pe Valea Dâmboviței. Este pentru a treia oară doar în luna mai 2020 când asfel de fenomene, ce au afectata în mod special culturile și pomii fructiferi, au loc în Dâmbovița. După căderile de grindina din 20 și 25 mai, în data de 28 mai au fost grav afectate localitățile de pe Valea Dâmboviței, o zonă în care plantațiile de pomii fructiferi constituie o resursă importantă pentru localnici.

Cândești Dâmbovița 28 mai 2020 (sursa postare facebook)

Grindina a căzut din abundență pe parcursul zilei de 28 mai, iar localnicii din Văleni sau Cândești, spre exemplu, spun ca au fost afectați în special pomii fructiferi, dar și alte culturi.

Văleni Dâmbovița-28 mai (sursa facebook, Meteo Plus)

Din păcate previziunile meteorologice nu sunt tocmai favoarabile nici pentru perioada urmatoare. Pe parcursul zilelor de 29 si 30 mai se anunță, din nou, furtuni însoțite de descărcari electrice și căderi de grindină și în județul Dâmbovița.

Văleni Dâmbovița 28 mai 2020 (sursa postare facebook)

La Târgoviște meteorologii anunță o maximă de doar 18 grade Celsius, în data de 29 mai, iar în noaptea de 29-30 mai sunt anunțate furtuni puternice,în mod special în acest interval,în tot județul Dâmbovița. Abia duminică, 31 mai, este anunțată o îndreptare a vremii și o revenire la temperaturile normale ale perioadei, deasemnea fiind așteptată si o „pauză” în ceea ce priveste ploile și căderi de grindină.

Articolul precedentVideo| Acțiune în forță a Poliției, la cămătari din județul Dâmbovița. Captură impresionantă. Șase persoane reținute
Articolul următorA ajuns direct la spital, după ce s-a oprit cu mașina într-un pom, pe un drum județean de la Fierbinți