Grindina a făcut ravagii, marți după-amiază, în comuna Malu cu Flori, de pe Valea Dâmboviței! Ploaia cu gheață căzută a făcut prăpăd, producând pagube mari în culturile oamenilor din localitate.

“Încă un an compromis pentru pomicultorii din Malu cu Flori. Dacă nu ne bate prețul, ne bate grindina și tot așa….să faci agricultură doar de dragul pământului moștenit”, au transmis localnicii pe rețelele de socializare.

Se pare că,  ploaia cu grindină a durat câteva minute bune. Pentru a arăta fenomenul cu care s-au confruntat, câțiva cetățeni au postat pe Facebook poze cu bucățile de gheață căzute.

Meteorologii au emis, marți după-amiază, o alertă nowcasting de Cod portocaliu, pentru localitățile Runcu, Văleni-Dâmbovița, Malu cu Flori, Pucheni, Crevedia și Niculești, din județul Dâmbovița. Fenomenele vizate erau ploi potențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, grindină și  frecvente descărcări electrice.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCresc salariile bugetarilor: Salariile din Transporturi și Cultură, majorate cu 15% pentru ”complexitatea muncii”
Articolul următorBogdan Despescu, întâlnire cu Andreas Holzer, directorul Oficiului Federal de Investigații Criminale din Austria