România profundă este foarte departe de regulile impuse de autorități, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Mulți nu știu sau pur și simplu ignoră regulile de distanțare socială sau de protecție, mai ales în zonele ce pot constituie un focar pentru COVID 19. La Târgoviște, spre exemplu, în plin centrul orașului, în vecinătatea celei mai mari piețe agroalimentare, practica scotocitului prin tomberoanele de gunoi, cu mâinile goale, este mai actuală ca niciodată. Bătrâni sau pur si simplu oameni ce caută resturi de mâncare vin în fiecare zi și răscolesc tomberoanele, expunându-se unui risc uriaș.

Imaginile sunt surprinse în data de 1 aprilie, în plină pandemie de coronovirus în România, când numărul cazurilor crește spectaculos de la o zi la alta. Regulile de igienă, anunțate de autorităti, sunt doar teorie pentru unii. În realitate, căutatul printre zona de depozitare a gunoiului menajer, ce deservește Piața 1 Mai din Târgoviste, dar si o parte a zonei rezidențiale a cartierului Mihai Viteazul, este un „sport” cotidian. Cu mâinile goale, fără niciun fel de protecție, zilnic, persoane în vârstă sau pur si simplu oameni puși pe căpătuială (ce colectează legume sau verdețuri aruncate de comercianții din piață) iau cu asalt tomberoanele expunându-se unor riscuri uriașe.

video

Scenele se repetă zilnic în zonă, și probabil că doar norocul a făcut ca până acum nimeni să nu fie infectat. Cel puțin nu există, momentan, raportări de infecție cu coronavirus, în Târgoviște. Ca și în alte locuri însă, totul începe cu un prim caz.

Articolul precedentSpitalele din Târgoviște, Pucioasa și Moreni incluse de Guvern în planul de măsuri pentru tratarea pacienților cu COVID 19
Articolul următorAlte trei decese din cauza COVID-19. Bilanțul morților ajunge la 85,în România