De la schimbarea legii, în ceea ce privește ordinele de protecție provizorii, emise acum și de către polițiști, numărul acestor acte a crescut spectaculos. În doar două luni, în Dâmbovița, 22 de ordine au fost emise.

Ordinele de protecție provizorii, valabile pentru cinci zile, emise acum de către polițiști, de când noua lege a intrat în vigoare, au dus la o creștere impresionantă a acestui tip de restricție. Conform unui bilanț al IPJ Dâmbovița, realizat la aproximativ o lună distanță de la momentul în care legislația a fost schimbată situația se prezintă astfel, în Dâmbovița:

„În perioada 28 decembrie 2018-23 ianuarie 2019, polițiștii din Dâmbovița au emis 22  de ordine de protecție provizorii, dintre care 12 au fost în mediul urban.

Dintre totalul acestora, 10 au fost confirmate de către procuror, dintre care 6 din mediul urban.

Totodată, 8 au fost confirmate de către instanța de judecată competentă, iar 5 au fost nerespectate, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale.”

Conform normelor încălcarea ordinului de protecție provizoriu se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.

Articolul precedentÎncepe construția mall-ului din Târgoviște. Vor fi trei zile de restricții de circulație
Articolul următorTânără de 24 de ani, dispărută fără urmă,de trei luni. Poliția solicită ajutorul celor ce au informații