Aproximativ 2000 de persoane din Dâmbovița sunt, la momentul actual, izolate social, din cauza coronavirusului. Conform statisticii furnizate de DSP Dâmbovița, pentru data de 22 mai, peste 1800 de persoane se aflau în izolare la domiciliu, iar alte 108 erau în carantină. Cele mai multe dintre persoanele izolate au legătură cu focarul de la Arctic Găești.

Imagine

Conform statisticii oficiale (DSP Dâmbovița), aferenta zilei de 22 mai,în judetul Dâmbovița:

se află în izolare la domiciliu: 1.821 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată : 108 persoane
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 247 persoane
– persoane vindecate : 76
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.
În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (4 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (9 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 7 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor biologice.

Din cele 1821 de persoane ce se află în izolare, la momentul actual, cele mai multe au legătura cu focarul de coronavirus de la Arctic Găești (contacți, rude, ale celor depistați pozitiv cu coronavirus sau salariați ai fabricii).

De la Arctic Găești toți salariații au fost trimiși acasă după ce au fost depistate 70 de cazuri de coronavirus, iar fabrica s-a închis. Activitatea va fi reluată parțial în data de 25 mai, doar într-o singura secție a fabricii.

Articolul precedentPurtatul măștii și termoscanarea devin obligatorii din data de 23 mai. Ordinul publicat în Monitorul Oficial
Articolul următorÎncă 5 cazuri noi de coronavirus, în Dâmbovița. Totalul ajunge la 252 de cazuri