Un cunoscut instructor de dans de la Casa de Cultură Cultură “Dumitru Stanciu” din Găești a fost arestat preventiv pentru agresarea sexuală a unei minore de 14 ani.

Joi, bărbatul de 65 de ani, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost prezentat Judecătoriei Găești.

La scurt timp după ce au ieșit la iveală acuzațiile grave, conducerea Casei de Cultură “Dumitru Stanciu” a luat rapid mai multe măsuri drastice după cele întâmplate. Totodată, angajatului i-a fost suspendat contractul de muncă.

„Am luat act de măsura arestului preventiv pentru unul dintre salariații Casei de Cultură “Dumitru Stanciu” Găești. Înțelegând că dosarul penal este într-o fază de urmărire penală, care nu implică sub nicio formă, în acest moment, nerespectarea prezumției de nevinovăție, dorim să comunicăm următoarele:

-Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură “Dumitru Stanciu” a fost suspendat încă de la apariția informațiilor privind existența dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii.

-Suntem, la rândul nostru, profund șocați și intrigați, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri și festivaluri naționale și internaționale și cu o conduită morală și familială fără cusur. Avem încredere că justiția va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafață.

Casa de Cultură “Dumitru Stanciu” organizează cercuri atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți și este intolerabil ca în interiorul instituției artiștii amatori să nu se simtă în siguranță. Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiștilor amatori înscriși la cercurile instituției doar în spațiile de repetiții, prezența a cel puțin două persoane la fiecare repetiție, supravegherea video a tuturor spațiilor instituției, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic.

-Casa de Cultură “Dumitru Stanciu” își continuă activitatea în aceiași parametri, oferind comunității locale evenimente de cea mai bună calitate”, se arată într-un comunicat al instituției din Găești.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentSe schimbă vacanțele școlare – Elevii, părinții și profesorii pot decide când să se bucure de zilele libere
Articolul următor„Legile puterii”: Războiul lui Putin, bătălia dintre viață și moarte – VIDEO