Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște a decis ca în săptămâna 8-15 aprilie, în Casa atelier gravor „Gabriel Popescu”, din Vulcana Pandele, intrarea să fie liberă. Decizia are ca motivație o decizie a Patriarhiei Române ce a decis ca 2019 să fie An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Asociaţia „Tradiţia Pandeleană” şi Căminul Cultural „Izvor de Apă Vie” Vulcana Pandele, organizează în perioada 8  – 15 aprilie 2019, Săptămâna Porților Deschise la Casa atelier gravor “Gabriel Popescu”, ca omagiu adus primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal.

Ținând cont că 2019 a fost proclamat An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română, Casa atelier gravor “Gabriel Popescu” vernisează luni, 8 aprilie 2019, ora 12.30 o expoziție dedicată acestei teme.

<Artistul Gabriel Popescu a fost fiul preotului Grigore Dumitru care a slujit la biserica Fusea din 1863 până în 1902. Expoziția va oferi în primul rând dâmboviţenilor, dar și celor interesați posibilitatea deschiderii unor „ferestre în timp” către „icoanele vii” ale satului de altădată: preoți și învățători, dar și către primarii gospodari.>

Se spune într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

În perioada 8  – 15 aprilie 2019, la Casa atelier gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele intrarea va fi liberă.

Articolul precedentElevi din Dâmbovița care sustin Bacalaureatul, meditați la Universitatea din Ploiești
Articolul următorCSȘ-CSM Târgoviște a câștigat campionatul U20 la baschet feminin