Exercițiile de avertizare și alarmare a populației, cunoscute sub denumirea generică de „Miercurea Alarmelor” vor continua și în 2020, informează cei de la ISU Dâmbovița. Populația este înștiinață că nu este niciun motiv de alarmă dacă miercuri, 8 ianuarie 2020, se vor auzi din nou sirenele de avertizare pericol.

Exercițiul „Miercurea Alarmelor”, de testare a sistemelor de alarmare va fi continuat și în 2020. În fiecare zi de miercuri a lunii, sirenele din Dâmbovița vor suna din nou, spun cei de la ISU.

Imagine

„Miercuri – 08 ianuarie 2020, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă județean.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor antrenamente lunare.

Exercițiile sunt destinate testării şi verificării sistemului de alarmare a populaţiei despre iminenţa unui pericol şi, implicit, dezvoltării reacţiei autorităţilor publice şi cetăţenilor în situaţii de protecţie civilă.”

Este comunicatul de presă transmis de pompierii dâmbovițeni.

Proiectul-exercițiu intitulat „Miercurea Alarmelor” are loc în fiecare lună, începând din august 2017.

Articolul precedentCe se mai fură în Dâmbovița.Pădurile. Dosar penal pentru un argeșean ce transporta 1,5 mc de lemn
Articolul următorDirecția Silvică Dâmbovița are un nou director. Noul șef a mai ocupat această funcție