În cursul lunii octombrie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 104 controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 403.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.
În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 25 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 5 angajatori din domeniile de activitate: construcții, alimentație publică, comerț, fabricare construcții metalice.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 82 controale efectuate, 184 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 188 sancțiuni contravenționale aplicate.
Articolul precedentFestivalul-concurs Naţional Ileana Sărăroiu a ajuns la Aa VII-a ediţie
Articolul următorRecomandările Poliției pentru perioada reducerilor și cumpărături în siguranță