CJ Dâmbovița a luat, din nou, decizia închiderii DJ 713 – Transbucegi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Autoritățile spun că există risc mare de producere a avalanșelor.

Directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, și directorii Societății Comerciale de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA (LDP), Cristian Avanu și Viorel Ana, au efectuat o vizită de lucru pe DJ 713 – DN 71, Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu.

„Salvamontiștii dâmbovițeni care au participat alături de echipa CJD și LDP au reevaluat, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sectoarele predispuse la producerea de avalanșe în zona Cabanei Dichiu, din cauza ninsorii abundente și a precipitațiilor mixte (lapoviță și ninsoare), constatându-se existența riscului de alunecare a unor suprafețe importante acoperite cu strat proaspăt de zăpadă. Astfel, în vederea evitării producerii de accidente, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP SA și Serviciul Public Salvamont Salvaspeo au considerat necesară reînchiderea circulației rutiere pe DJ 713 – limită județ Dâmbovița cu județul Prahova (km 6 + 030) – Cabana Dichiu (km 8 +500)”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Restricțiile se vor păstra până când condițiile meteo vor deveni favorabile și vor permite intervenția utilajelor cu activități specifice de iarnă, astfel încât, traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, anunță autoritățile.

„Recomandăm ca accesul în Platoul Padina – Peștera să se facă pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera, acest traseu fiind, de asemenea, întreținut cu activități specifice de iarnă pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, prin intermediul SC LDP SA. Facem apel la echipele Serviciului Poliției Rutiere Dâmbovița să ne sprijine în monitorizarea respectării restricțiilor impuse și a recomandărilor transmise utilizatorilor, respectiv:

– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare;
– informarea prealabilă de către participanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;
– respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean Dâmbovița.

Cine are dreptate? Poliția sau CJ Dâmbovița

CJ Dâmbovița a decis, joi, 24 ianuarie, să dea drumul circulației pe DJ 713, după o săptămână în care a fost închis tot din cauza avalanșelor. Potrivit IPJ Dâmbovița, avizul Poliției Rutiere a lipsit în acest caz, iar practic, drumul nu a întrunit condițiile legale de deschidere. Totul are loc în plină avertizare de risc mare de producere de avalanşe în munţii Bucegi.

Administratorul drumului a fost sancţionat contravenţional cu 50 de puncte amenda, in valoare de 7.250 de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Cine are dreptate? Poliția sau CJ Dâmbovița. Șoferii nu știu dacă Transbucegi este închis sau deschis

UPDATE: CJ Dâmbovița a deschis Transbucegi după ureche. A lipsit avizul Poliției Rutiere

Articolul precedentUpdate: Șoferul, ce a fugit după ce lovit un pieton, a fost prins. Are doar 19 ani
Articolul următorBătrân găsit decedat, într-o stație de autobuz