Joi, 6 iunie, a avut loc un workshop susținut de profesorul de origine japoneză Atsushi Kakumoto care abordează o tehnică de teatru specială, prin transgresiune de la reprezentările apriorice născute în interior spre ceea ce propune mediul înconjurător: „Not from the emotions inside, but from the images outside”.
Regizorii și profesorii de teatru din Coreea de Sud, alături de Scott Johnston din Scoția, Vidyanidhee Vanarase din India și Atsushi Kakumoto din Japonia, ne propun o dezbatere asupra imaginilor care domină acum teatrul contemporan din Orientul îndepărtat.
Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul au fost animate de spectacole succesive, începând cu producția „Nunta”, realizată în timpul Laboratoarelor Babel Imago, producție ce a cucerit publicul prin jovialii și „gălăgioșii” actori ai Teatrului Tony Bulandra., continuând cu demonstrația de echilibristică a italianului-elvețian Jonathan Marquis și culminând cu „Pasărea de foc”, producție de teatru de umbre a Teatrului Tony Bulandra.
Seara s-a încheiat cu spectacolul „Smoke like a man”, un one-woman show al actriței israeliene Yafit Levi, alcătuit în jurul poveștii de viață a pictoriței mexicane Frida Kahlo.
Vineri, 7 iunie
11:00 Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitaţi; deschise publicului)
12:00 Sala Oglinzilor, Not from the emotions inside but from the images outside, workshop, Atsushi Kakumoto, Japonia; 3h
18:00 Casa Sindicatelor, CUBE, regia: Pavel Knolle, Teatrul Naţional din Praga – Laterna Magika, Cehia; 1h
19:00 Piaţa Mihai Viteazul, Fiecare duine (Fiecare om), PASS, Edinburgh College, Scoţia; 40 min.
20:00 Sala Mare, Medea Fantasy, regia: JeungWoo Son, The Nomad Production, Coreea de Sud; 1h 20 min.
21:30 Piaţa Mihai Viteazul, Spectacol de Foc şi Muzică Live, The HandPan Project, România; 1h
Articolul precedentNaționala „universitară” se pregătește la Târgoviște, pentru Universiada de la Napoli
Articolul următorVideo| „Marșul indicatoarelor rutiere” a animat centrul Târgoviștei