Comuna dâmbovițeană Corbii Mari tinde să devina focarul principal al coronavirusului, cel puțin în sudul României și există riscul să fie izolată dar nu legal, spune edilul șef. Primarul comunei a confirmat că sunt 15 cazuri de infecție cu coronavirus iar alte 275 de persoane sunt în carantină, în localitate. Firmele refuză să mai aprovizioneze cu pâine si alimente magazinele din comună, de teama coronavirusului. Sunt localnici care au fost trimiși obligatoriu în concediu, doar pentru ca erau din Corbii Mari, mai spune primarul.

Într-o conferință de presa on-line, edilul șef al localitatii, Ionuț Bănică, a declarat că în comună sunt, la momentul actual,15 cazuri confirmate de îmbolnavire cu coronavirus. Alți 275 de locuitori ai comunei fiind în carantina, pentru că au fost contacți ai celor deja confirmați sau ai bărbatului de 57 de ani ce a decedat, cel care a fost primul caz din localitate.

Imagine

Declarații primar Corbii Mari

„Situația este extrem de neplăcută. Distribuitorii de pâine, dar si cei de alimente, ce au aprovizionat magazinele alimentare de pe raza comunei nu mai vor sa aducă marfă. Ocolesc practic comuna Corbii Mari. Fac totuși un apel să nu renunțe la activitațile obisnuite, din Corbii Mari. Nu avem toți coronavirus.” A spus edilul șef.

Imagine

Tot Ionuț Bănică, a mai declarat ca angajatori din Bucuresti sau Titu, i-au trimis obligat în concediu de odihnă pe toți anagajații ce erau din Corbii Mari, dând exemplu firme de salaubritate, dar pe care nu le-a nominalizat. Primarul a făcut un apel la ANPC, ITM și Prefectura Dâmbovița pentru ajutor,în rezolvarea acestei probleme. „Crucea Roșie este singura instituție e ne-a ajutat, cu alimente pentru cei aflați în izolare”, a spus edilul. Noi facem tot ce ne stă în putință sa ajutam si alocăm toate resursele financiare de care dispunem, la primărie, dar nu o să fie suficient.

Ulterior conferinței de presă, edilul a lansat, pe propria pagină de facebook, o campanie de strângere de fonduri  „pentru achiziția urgentă de materiale specifice, echipamente medicale, măști, combinezoane, mănuși, dezinfectanți etc, sau direct #materiale specifice. Lista de nevoi de atât de lungă și lupta devine în fiecare zi mai complicată.”

Cine vrea să doneze, o poate face aici:
RO12TREZ27621370201XXXXX
Trezoreria TITU,

A mai scris Ionuț Banică.
Beneficiar Comuna Corbii Mari,cod fiscal 4402612

Își încheie postarea de pe facebook, Ionuț Banică.

Sursa foto artico-facebook Ionuț Banică

Articolul precedent„Legile puterii”. Ludovic Orban, PRIMUL INTERVIU după declanșarea stării de urgență. Ediție explozivă, la Realitatea PLUS
Articolul următorBilanț îngrijorător. 285 de cadre medicale infectate cu coronavirus în România