RAR Auto-Pass este un document valabil pentru 60 de zile și trebuie obținut de vânzătorul oricărui autoturism de maxim 8+1 locuri, potrivit unei legi care a fost adoptată, azi, în Camera Deputaților.

Teoretic, este o măsură gândită pentru a opri falsurile de pe piața auto, unde mașinile samsarilor sunt vândute în mai multe cazuri cu kilometrajul falsificat.

Problema este că nici cu noua lege nu poți avea garanția unui istoric real al kilometrilor parcurși, pentru că până la luarea în evidență de către autoritățile române mașinile au deja kilometrajul măsluit. Important este ca măcar după ce mașina a fost înmatriculată în țară să nu se mai poată umbla la acest capitol.

După adoptarea de astăzi, din Parlament, legea merge la promulgare Registrul Auto Român (RAR) va înființa și gestiona registrul electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România.
Articolul precedentPercheziții în Dâmbovița la persoane bănuite de loviri au alte violențe, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și violare de domiciliu
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET