Luni, 9 ianuarie, începe școala, mulți copii nu vor reuși să ajungă în bănci, nu o spunem noi, o spun specialiștii în sănătate care reconfirmă că în ultimele 48 de ore unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă sunt pline de copii și adulți.

Autoritățile au lansat o serie de recomandări astfel încât să fie evitate focarele din unitățile de învățământ.

În primul rând, părinții trebuie să îi verifice foarte bine pe copii acasă, înainte să îi trimită la școală dacă au simptome specifice gripei sau altor infecții respiratorii, cel mai bine ar fi să nu îi trimită la cursuri.

Cadrele didactice au un rol extrem de important. Dacă observă că un copil în timpul orelor prezintă febră sau tuse, cel mai bine ar fi să-i anunțe imediat pe părinți.

Aerisirea claselor, de asemenea, este extrem de importantă, spun specialiștii. Pe de altă parte, autoritățile recomandă și masca de protecție, atât pentru cadrele didactice, însă și pentru elevi.

Chiar ministrul Sănătăţii si medicii spun că, din păcate, acest val de viroze, acest val de gripă se intensifică de la o zi la alta.

-realizarea triajului zilnic în colectivități școlare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb;
-asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor;
-efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor de învățământ;
-aerisirea periodică a încăperilor;
-instruirea elevilor cu privire la comportamentul adecvat, în caz de tuse sau strănut, astfel încât să nu răspândească virusul gripal, recomandarea utilizării batistelor de unică folosință;
recomandarea folosirii măștilor de protecție sanitară, atât pentru personal cât și pentru elevi/preșcolari;
-informarea părinților sau a reprezentanților legali cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru stabilirea indicațiilor terapeutice, izolării și efectuării unor eventuale investigații suplimentare”.
-este interzisă vizita părinților în unitățile școlare sau a altor persoane care nu sunt cadre didactice sau nu fac parte din categoria personalului auxiliar.

Articolul precedentImpact violent între două autovehicule pe DN 71, la Pietroşiţa. Un minor de 7 ani a fost transportat la spital
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET