Procurorii DIICOT Dâmboviţa au efectuat, miercuri, 18 percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate că aduceau droguri din Spania, 14 persoane fiind audiate la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

„La data de 19.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

În cauză s-a reținut faptul că liderul grupării s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantități de droguri disimulate în colete, un transport conținând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecstasy și 500 de grame cocaină sau amfetamină.
Membrii grupării aveau rolul de a ridica și ascunde coletele, de a porționa drogurile și de a le comercializa pe raza localităților Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea, cu sume cuprinse între 30 şi 60 lei/gram în funcţie de cantitatea achiziţionată.
În urma acțiunii, au fost ridicate 8 plante cannabis, o instalație de cultivat in-door, 3 pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrășământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri și alte obiecte susceptibile a conține urme de droguri.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al echipelor chinologice de detectare a drogurilor din cadrul D.G.P.M.B-Serviciul de Poliție Canină, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești și a lucrătorilor de la A.N.P-Penitenciarul Mărgineni.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Articolul precedent100% TU DECIZI! Simona Spătaru țintește Primăria de la 4. Vrea ca sudul să fie ca nordul Capitalei
Articolul următorCod galben de vreme rea pentru zona montană din Dâmbovița