Copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit.

Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.

De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a mediculu ide gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.

Însă sancțiunea dată de Colegiul Medicilor este nemulțumitoare pentru părinți, fiind vorba de un vot de blam atât pentru șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă.Votul de blam înseamnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit. Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilti că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

„E o mizerie decizia Colegiului Medicilor. Am spus în nenumărate rânduri că nu am încredere în această instiuţie din care principalul vinovat, dr. Bălănescu, cred că face şi parte sau soţul ei face parte. Fac parte din toate comisiile posibile şi imposibile. Colegiul Medicilor demonstrează încă o dată că e inutilă în societatea românească, demonstrează că e diletant. Votul de blam e o sancţiune care priveşte imaginea, noi operăm aici cu imagini, nu operăm cu vieţilor oamenilor. Nu ştiu ce ar fi trebuit să facă mai mult echipa de medici care care mi-a omorât copilul ca să îşi piardă dreptul de liberă practică, mă întreb”, a spus Andreea Duţă, la Digi24.

Decedat după o operaţie în privat

Ştefan Alexandru, un băieţel de 1 an şi 10 luni, a murit pe 20 octombrie 2018, după o operaţie efectuată la Spitalul privat Sanador.

După câteva ore de la intervenţia chirurgicală, starea de sănătate a băieţelului s-a agravat şi a intrat în stop cardiorespirator, nemaiputând fi resuscitat.

Patru doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Care a fost concluzia autopsiei: şoc hemoragic

Pe 23 octombrie a avut loc autopsia, în urmă căreia s-a aflat cauza decesului copilului: şoc hemoragic, cauzat de o hemoragie internă. Mai multe cadre medicale, dar şi părinţii micuţului au fost audiaţi la Poliţia Capitalei. O anchetă a Colegiului Medicilor din Bucureşti este în plină desfăşurare, după ce părinţii au acuzat chirurgul de malpraxis.

Laura Bălănescu, doctoriţa care l-a operat pe micuţ, a declarat într-o conferinţă de presă că intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără evenimente majore. „Nu am nicio explicaţie în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Intervenţia chirurgicală a evaluat fără evenimente majore”, a declarat chirurgul.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentS-a stins din viață primarul comunei Cornățelu, Floarea Rădulescu
Articolul următorTragedie la Morteni. Fetiță de 5 luni, găsită moartă în casă