Sorin Ion, inspectorul general, al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a anunțat, prin intermediul propriei pagini de socializare, că mandatul său s-a încheiat. Sorin Ion este liberal și o prelungire a mandatului său, de către ministrul de profil, social-democrata Ecaterina Andronescu, este puțin probabilă.

Sorin Ion a anunțat prin intermediul paginii personale de facebook că:

„Se încheie astăzi cei patru ani de mandat la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Cu bune și cu rele, dar în mod cert doar cu intenții bune din partea mea și a echipei pe care am avut onoarea de a o coordona. Tot respectul meu pentru profesorii acestui județ și toată admirația pentru rezultatele copiilor noștri. Vă doresc numai bine!”

Sorin Ion (foto) este încă în litigiu cu Ministerul Educației, de unde ar putea veni și o prelungire a mandatului său, la cârma IȘJ Dâmbovița, în aceste condiții o prelungire puțin probabilă.

Sorin Ion a reclamat în instanță Ministerul Educației, pentru  calificativele acordate inspectorilor generali, câștigând în primă instanță ( el însuși fiind unul dintre cazuri). Ion Sorin a depus în documentația pentru evaluare pe anul şcolar 2016-2017 până la 31 august 2017, conform metodologiei. Rezultatele au ajuns la inspectorate în luna ianuarie a anului 2018, cu calificativul “Bine”, după ce o comisie acordase “Foarte bine” în luna august, dar ministerul anulase acele calificative, înființând o altă comisie în ianuarie.

Sorin Ion, consilier județean liberal, în Dâmbovița, ca și alți colegi  ai săi de profesie, implicați în conducerile Inspectoratelor școlare din țară, aflați în aceași situație sau pur și simplu care nu fac parte din cercul actualei puteri politice, au reclamat faptul că prin aceste calificative, au fost împiedicați să mai exercite funcțiile de conducere, de către conducerea ministerului Educației, asigurată acum de PSD, prin Ecaterina Andronescu.

Calificativul “Bine” îngrădeşte drepturile profesorilor la anumite funcții, gradații sau concursuri care sunt  accesibile doar celor cu calificativul “Foarte bine”, în sistemul preuniversitar, situație în care se regăsește și Sorin Ion.

Articolul precedentCinci luni de închisoare, pentru un bărbat din Picior de Munte, pentru tulburarea liniștii publice
Articolul următorUite directorul, nu e directorul. Cum a fost repusă în funcție și demisă (din nou) Niculina Sandu, de la șefia CJAS Dâmbovița