Va fi cu siguranță una dintre cele mai secetoase ierni de până acum. Cel puțin asta anunță meteorologii, ce au publicat astăzi (6 ianuarie 2020) prognoza pentru următoarele două săptămâni (06-19 ianuarie). În Muntenia șansele de precipitații, sub orice formă, sunt aproape zero, în următorul interval.

Veștile date de meteorologi nu sunt tocmai favorabile, anunânțându-se o iarnă nu doar fără zăpadă, dar și fără precipitații pentru zone importante din țară. În Muntenia, conform prognozei meteo (06-19 ianuarie 2020):

Foto– Târgoviște 4 ianuarie 2020

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Mediile temperaturilor maxime vor crește de la 1…3 grade în prima zi, până la 7…9 grade în 11 ianuarie, iar cele nocturne de la -8…-6 grade, spre -3…-1 grad în aceeași perioadă. În continuare, variațiile termice vor fi nesemnificative până la sfârșitul intervalului de prognoză, astfel că mediile maximelor se vor situa între 4 și 6 grade și mediile minimelor între -5 și -3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Anunță specialiștii de la ANM.

Nici pentru zona de munte veștile nu sunt favorabile:

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deși cu ușoare variații, vor fi cuprinse între 0 și 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -7 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade.Trecător vor fi condiții pentru precipitații în prima zi și în intervalul 09-12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

La Târgoviște, ca dealtfel în tot județul Dâmbovița, exceptând zona de munte, șansele de precipitații sunt zero, cel puțin până în data de 15 ianuarie, după cum anunță meteorologii.

Articolul precedentGuvernul propune modificări în structura anului școlar 2020-2021. Vezi ce vrea să schimbe Executivul
Articolul următorȘefi noi în structurile IPJ Dâmbovița. Schimbări la Poliția Târgoviște și Poliția Moreni