Ministerul de Externe din Rusia a avertizat vineri Finlanda că orice încercare de aderare la NATO ar avea ”repercusiuni politice şi militare”, relatează CNBC.

Mesajul a fost transmis pe Twitter și este o ameninţare directă la statul nordic, care a rămas neutru de peste un secol. Acesta vine după ce, vineri, Finlanda şi Suedia s-au alăturat discuţiilor tuturor şefilor de stat ai statelor membre ale NATO. ”Finlanda nu se confruntă în prezent cu o ameninţare militară imediată, dar acum este clar că dezbaterea privind aderarea la NATO în Finlanda se va schimba”, a spus joi premierul finlandez Sanna Marin, potrivit YLE News.

Atacul asupra Ucrainei a făcut ca mai multe ţări din Europa să-şi regândească deciziile de a nu adera la NATO. ”Considerăm că angajamentul guvernului finlandez pentru o politică nealiniată militar este un factor important pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în nordul Europei. Intrarea Finlandei în NATO ar avea repercusiuni politice şi militare serioase”, a scris în replică ministerul rus, pe pagina de Twitter. Reconsiderearea poziției unor țări a venit în condițiile în care invazia a fost determinată inclusiv de teama preşedintelui rus Vladimir Putin că Ucraina va adera la NATO.

Articolul precedentReghe recidivează PENAL! Dosarul medical al Anamariei Prodan, FURAT și făcut public. Mutare josnică în divorțul anului
Articolul următorUn soldat român a fost ucis în războiul din Ucraina