Minitabăra de astronomie se va desfășura în județul Dâmbovița, la Runcu Stone, un loc ideal de observat cerul, în mijlocul naturii, unde efectele poluării luminoase nu afectează puternic calitatea cerului de noapte.

Pot participa copii și tineri pasionați de astronomie, natură și cunoaștere.

„Se vor organiza sesiuni teoretice și practice de învățare a constelațiilor, folosirea hărții cerești, orientarea pe boltă, aflarea punctelor cardinale, mișcarea bolții cerești și a obiectelor cosmice, observarea trecerii Stației Spațiale Internaționale și a sateliților artificiali, observații prin telescop (Soare, planetele Jupiter, Saturn și Venus, roiuri de stele, nebuloase și galaxii). Se vor organiza drumeții pentru observarea florei și faunei foarte bogate din zonă (identificarea plantelor medicinale, a speciilor de arbori, insecte și păsări)”, se arată într-un comunicat al SARM Târgoviște.

Costul tabărei este de 450 lei. Este asigurată cazarea în camere cu 2 și 3 pauri, cu baie în cameră, masă (3 mese pe zi), transport din Târgoviște la locul de desfășurare și retur, materiale și echipamente specifice. Locuri disponibile: 24, în ordinea înscrierii

Pot participa și părinți însoțitori care vor achita integral costul taberei.

Informații se pot obține la telefon 0722 829 034 sau la email: [email protected] (cu subiectul „vacanta la stele”)

Articolul precedent„Mărțișor muzical”, oferit de Biblioteca Județeană
Articolul următorFoto-Video| Flori și mărțișoare, în loc de amenzi, din partea Poliției Rutiere, la Târgoviște