A fost mobilizare generală în Bucegii dâmbovițeni, pe parcursul zilei de 6 iunie. Un turist de 65 de ani, din Prahova, a cazut si, cel  mai probabil, și-a fracturat un picior, pe un traseu din apropiere de Cheile Zănoagei. Jandarmii montani și cei de la Salvamont Dâmbovița s-au mobilizat, dupa ce au fost contactați printrun apel la 112, pentru a îl slava pe bărbatul ce se afla în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Conform celor declarate de cei de la Jandarmeria Montană Dâmbovița:

Imagine

Imagine

„În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peștera, salvamontiștii și polițistul de la Postul pentru Platoul Padina au intervenit în Munții Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul, prahovean, în vârstă de 65 de ani se afla într-o drumeţie împreună cu soția pe traseul montan Zănoaga–Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenției a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era în stare de șoc.
Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 700 m cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.”

Au precizat cei de la jandarmeria Dâmbovița.

Foto-Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Articolul precedent7 comune și un oras din Dâmbovița au primit peste 2,5 milioane de lei, de la Guvern, prin PNDL
Articolul următorUpdate| Coliziune auto în lanț, la Vișina, în județul Dâmbovița. O femeie, de 80 de ani, a decedat la spital