În cursul lunii septembrie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 113 controale în urma cărora 15 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 336.000 lei pentru munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
„În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 19 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activități de: construcții, confecționare obiecte mase plastice, confecții textile, fabricare mobilă. Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 75 controale efectuate, 147 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 67 angajatori sancționați, 147 sancțiuni contravenționale aplicate”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmbovița.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentSăptămâna prevenirii traficului de persoane, 14 – 20 octombrie
Articolul următorApa va fi oprită astăzi, în Cândești, din cauza unei defecțiuni