Multipla campioană a baschetului feminin românesc, echipa CSM Târgoviște, este la un pas de desființare. Se fac presiuni internaționale pentru excluderea definitivă, din competițiile interne, jucătoarele, ce mai erau sub contract, au ales să plece la alte cluburi, iar echipa târgovișteană nu face niciun anunț oficial, deși situația este dramatică.

Foto– CSM Târgoviște 2019 (sursacsmtargoviste.ro)

CSM Târgoviște, prin echipa de baschet feminin, este doar la un pas distanță de a fi exclusă definitiv din toate competițiile naționale. Mai mult chiar, există voci ce anunță că sezonul 2018-2019 ar putea să fi fost ultimul, pentru CSM Târgoviște, în LNBF.

Echipa târgovișteană este declarată neeligibilă, pentru participare în sezonul 2019-2020, de către Federația Română de Baschet (FRB), ca urmare a faptului că CSM Târgoviște nu a rezolvat litigiul, de natură financiară, cu fostul antrenor al echipei George Dikeolakos.

Sursa foto-documenttotalbaschet.ro

Avocații lui Dikeolakos, fac presiuni internaționale ca echipa târgovișteană să fie exclusă definitiv din competiții.

Grecul George Dikeolakos este reprezentat în relația cu FIBA (Federația Internațională de Baschet) de avocatul Sofoklis Pilavios, fost președinte al federației Elene de Fotbal, și actualmente arbitru la tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. Acesta a cerut (vezi foto document), secretarului general al FIBA, grecul Andreas  Zalgklis, ca, în cazul CSM Târgoviște, FIBA să facă presiuni asupra FRB, pentru a exclude din competiții CSM Târgoviște, ca urmare a neachitării datoriei către Dikeolakis și Matic (fostă jucătoare la CSM Târgoviște).

Foto– Carla Popescu, sursa csmtargoviste.ro

La echipa târgovișteană situația este și mai dramatică. Nicio jucătoare străină nu mai face parte din lotul echipei, iar tinerele jucătoare, crescute de clubul târgoviștean, au ales la rândul lor să plece. Carla Popescu (o tânără speranță a baschetului românesc) fiind anunțată ca transferată la CSM Satu Mare( anunțul a fost făcut pe facebook de echipa din nordul țării).

Clubul târgoviștean a ales să nu comunice nimic oficial, privind situația echipei, așteptând deciziile forurilor competente (FIBA, FRB, TAS, Curtea de Apel București, etc.).

Articolul precedentMomente dramatice după Chindia-Dinamo 3-2. Fanii dinamoviști și-au atacat favoriții
Articolul următorPensionară lovită puternic, de o mașină, la Fieni