Ministerul Sănătăţii a aprobat noi unităţi medicale pentru internarea bolnavilor de COVID. Pe lista nouă apar spitalele din Moreni şi Găeşti din Dâmboviţa.
„Echipele D.S.P. Dâmboviţa au efectuat o acţiune de evaluare a noii structuri a Spitalului Municipal Moreni – Secţia de Recuperare Medicală, medicină fizică şi Balneologie şi a Spitalului Orăşenesc Găeşti-corp de clădire nou P+4, pentru stabilirea noilor circuite funcţionale epidemiologice, în contextul desemnării prin Ordinul ministrului sănătăţii 1239/08.07.2020 a acestor unităţi sanitare, ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici”, a precizat DSP Dâmboviţa.

Spitalul Orăşenesc Găeşti va deveni spital COVID, începând de luni, potrivit Ordinului 1239/2020 emis de Ministerul Sănătăţii şi publicat în Monitorul Oficial cu numărul 600/2020. Parterul şi cele 4 etaje din corpul de clădire nou va fi dedicat persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri în ţară şi în judeţ.   Problema este că prin desemnarea Spitalului din Găeşti  – spital suport pentru COVID, peste 100.000 de persoane din zona Găeştiului sunt private de un departament de urgenţe, cea mai apropiată unitate care poate sări în ajutorul oamenilor fiind cea de la Târgovişte.     În Dâmboviţa sunt două mari focare de COVID. Unul dintre ele este chiar la Găeşti, la Centru pentru Copii, iar unul este la Moreni, la Centrul destinat îngrijirii persoanelor cu handicap

Articolul precedentFocar de coronavirus. 106 cazuri la un centru pentru persoane cu handicap din Dâmboviţa
Articolul următor592 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, la nivel național