Poliția Orașului Găești, prin structurile de ordine publică și investigații criminale, au emis câte un ordin de protecție provizoriu pe numele a doi bărbați, unul din Bezdead, iar celălalt din Mătăsaru”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Cei în cauză sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

„Le reamintim cetățenilor că, pentru a veni în sprijinul victimelor, legislația privind violența domestică a fost modificată și completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenție a polițiștilor în cazurile de violență domestică și emiterea ordinului de protecție provizoriu de către aceștia. Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști”, mai precizează IPJ.

Prin urmare, începând cu data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor.

Articolul precedentStart cu probleme și eliminare prematură pentru Sorana, la Australian Open
Articolul următorIntrare gratuită la muzeele din Dâmbovița, marți, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale