Norul toxic format în urma bombardamentelor din Ucraina ar putea ajunge, astăzi, în țara noastră, spun specialiștii. Formațiunea, compusă din substanțe nocive pentru sănătate, a ajuns deja în alte state europene.

Un nor format din substanțe toxice, printre care sulf și plumb, ar putea ajuge, astăzi, în România. Norul a ajuns deja în Polonia și Republica Moldova. 

Specialiștii recomandă persoanelor care locuiesc în vecinătatea zonelor afectate să poarte mască de protecție. 

Potrivit medicilor, aceștia pot dezvolta diferite afecțiuni, în cazul în care suferă deja de anumite boli patologice. În plus, crește riscul de infecții virale sau bacteriene în rândul populației care intră în contact cu acesta. 

Afectate de norul toxic ar urma să fie și culturile, motiv pentru care specialișii recomandă evitarea consumului de produse din zonele afectate. 

Articolul precedent53 de tineri din Dâmboviţa s-au înscris la concursul pentru admiterea în școlile militare, ca să devină jandarmi
Articolul următorDezbatere extraordinară – Care este impactul asupra economiei mondiale după criza cauzată de coronavirus și de războiul din Ucraina