România va trebui să facă față unui nou episod de furtuni violente ce vor fi însoțite si de căderi de grindină. În intervalul 27 mai (ora 12.00)-31 mai, furtunile vor lovi cea mai mare parte a regiunilor țării. Și in Dâmbovița sunt anunțate fenomene meteo extreme,în special în datele de 27 și 28 mai.

Conform anunțului meteorologilor de la ANM:

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Foto-căderi de grindină Dâmbovița (20 și 25 mai 2020)

La Târgoviste, în Dâmbovița, fenomenele meteo extreme își vor face apariția pe parcursul zilei de 27 mai (începând cu ora 14.00 mai pregnant). Sunt anunțate furtuni violente în tot județul Dâmbovița în datele de 27 si 28 mai, mai ales. Cantitățile de precipitatii nu vor depăsi însă 4 l/mp, la Târgoviste.

În judetul Dâmbovița se anunță o revenire la normalul de temperatură, specific perioadei, abia de duminică 31 mai (22 de grade maximă), dar ulterior vor urma alte câteva zile de ploi si temperturi mai scăzute.

Articolul precedentGarda de Mediu a anunțat primele confiscări de camioane ce au fost descoperite că depozitează ilegal deșeuri. Anunț important
Articolul următorNiciun caz nou de coronavirus, în Dâmbovița, după aproape trei săptămâni de creștere a numărului de cazuri(total 268)