Dopaj în sportul dâmbovițean! Baschetbalista Clubului Sportiv Municipal Târgoviște Diana Ignat Kleeman a fost depistată pozitiv cu ostarină, la fel ca floretista de la CSA Steaua Maria Boldor, în urmă cu doar câteva zile.

Baschetbalista de 20 de ani a fost suspendată în data de 20 decembrie 2022 de către ANAD și a așteptat până de curând rezultatul probei B. Din păcate pentru ea, al doilea rezultat a ieșit tot pozitiv în data de 20 ianuarie, iar motivarea a primit-o în data de 26 ianuarie.

Jucătoarea legitimată la CSM Târgoviște își susține nevinovăția și are 20 de zile la dispoziție pentru a contesta rezultatul.

„Eram la antrenament la Târgoviște, la sală erau și oficiali ai Federației Române de Baschet. Am văzut că se uită așa, mai ciudat, la mine, credeam că e vorba de o convocare la lotul național, însă la finalul antrenamentului a venit bomba! Președintele clubului m-a întrebat dacă am citit emailul, unde era anunțul făcut.

Nu am luat nimic, nici pastile de slăbit, nici altceva pentru masă musculară. Eu, prin conformație am o costituție solidă. Singurele medicamente au fost Advil și Septosol, pentru menstruație și răceală”, a precizat Diana Ignat, pentru ziarulunirea.ro. 

După ce a fost depistată pozitiv cu ostarină, sportiva riscă o suspendare de 4 ani, însă dacă își va recunoaște nevinovăția, aceasta va primi o sentință de 3 ani.

Din momentul în care sportiva a fost depistată pozitiv, CSM Târgoviște a sancționat dur sportiva. Încă din decembrie, CSM a cerut suspendarea jucătoarei, iar după ce rezultatul probei B a ieșit tot pozitiv, clubul târgoviștean a încetat raporturilor contractuale cu baschetbalista.

„În urma controlului doping efectuat conform planificării ANAD, în data de 18.11.2022, dată la care echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a jucat contra celor de la FCC Baschet UAV Arad, jucătoarei noastre Diana Ignat i s-a recoltat o probă în urma căreia s-a constatat că aceasta a folosit o substanță interzisă și anume Enobosarm (ostarină).

Ca urmare a celor prezentate mai sus, CSM Târgoviște face următoarele precizări:
-clubul nostru nu poate răspunde și nici controla ceea ce sportivii noștri fac în afara terenului de joc și a ședințelor de antrenament;

-menționăm ca situația apărută este una singulară și nu are nicio legătură cu activitatea clubului nostru.

CSM Târgoviște regretă situația prin care trece acum sportiva și militează pentru fair-play, sub toate aspectele posibile. De asemenea, îi asigurăm pe susținătorii echipelor noastre că niciodată sportivii, indiferent de ramură, nu vor fi expuși unor astfel de pericole, în timpul competițiilor sportive, la antrenamente sau cantonamente.

Competițiile sportive trebuie să se desfășoare doar pe teren!

Așadar, în urma primei decizii din Decembrie, clubul a decis suspendarea sportivei de la orice activitate a echipei de baschet iar in urma deciziei din Ianuarie in care s-a analizat și proba B încetarea raporturilor contractuale”, se arată într-un comunicat emis de CSM Târgoviște.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmbovița. Bărbat prins la volan, beat și fără permis de conducere
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET