Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată cu privire la decesul unei paciente în vârstă de 33 de ani pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal. Decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a confirmat primul caz de deces cauzat de gripă, în județ. Este vorba de o pacientă în vârstă de 33 de ani, pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal.

„Menţionăm că decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmbovița.

De la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa, au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal.

„Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54870 de persoane. Insistăm asupra vaccinării antigripale care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, mai precizează DSP.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentVIDEO Jandarmii montani au salvat două familii cu doi copii din iadul alb din Bucegi
Articolul următorFoto-Video| DJ 713- Ca în povești, pentru privitori, un coșmar pentru șoferi