Este un adevărat coșmar în zonele de munte, unde turiști neechipați corespunzător, pentru condiții de iarnă, și care ignoră în totalitate regulile minime  ale turismului montan dau de necaz și solicită ajutorul salvamontiștilor. Un nou record negativ a fost stabilit în ziua de 3 ianuarie 2020, când în peste 100 de apeluri la 112 s-a solicitat ajutorul echipelor Salvamont, în întrega țară. 76 de persoane au ajuns la spita,l într-o singură zi – 3 ianuarie 2020.

Imagine

Recordul negativ al zilei precedente (2 ianuarie 2020), în ceea ce privește cazurile în care a fost solicitat ajutorul de urgență al salvatorilor montani a fost depășit. 108 apeluri către „112” au fost efectuate doar în data de 3 ianuarie 2020.

 În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont, astfel:
14 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
13 apeluri pentru Salvamont Gorj,
10 apeluri pentru Salvamont Alba,
9 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
9 apeluri pentru Salvamont Maramures,
8 apeluri pentru Salvamont Busteni,
8 apeluri pentru Salvamont Cluj,
7 apeluri pentru Salvamont Azuga,
5 apeluri pentru Salvamont Predeal,
4 apeluri pentru Salvamont Muntele Mic,
4 apeluri pentru Salvamont Semenic,
3 apeluri pentru Salvamont Bran,
3 apeluri pentru Salvamont Mures,
2 apeluri pentru Salvamont Sinaia
2 apeluri pentru Salvamont Bihor,
1 apel pentru Salvamont Harghita-formatia Toplita,
1 apel pentru Salvamont Sibiu.
1 apel pentru Salvamont Margau.
1 apel pentru Salvamont Sacele,.
 1 apel pentru Salvamont Dambovita
1 apel pentru Judetul Caras Severin.
1 apel pentru Judetul Mehedinti.

Imagine

După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 76 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile apartinatorilor. S-au mai primit si 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Au precizat cei de la Dispeceratul Național Salvamont.

Sursa foto articolDispeceratul Național Salvamont, facebook

Articolul precedentDebut slab pentru românce, în circuitul WTA de tenis. Sorana Cirstea a avut noroc la tragerea la sorți
Articolul următorCod galben de vânt și ninsoare în zona de munte și Moldova (04-06 ianuarie 2020). Zona montană din DB afectată.