Planul lui Vladimir Putin nu se oprește la Ucraina, a avertizat ministrul ucrainean al Apărării, Markiyan Lubkivskyi.

Într-un interviu acordat la Antena 3 News Hour with CNN, Lubkivskyi a vorbit despre negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Acesta speră ca în urma acestora să obțină armistițiul și coridoare umanitare sigure pentru refugiați.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Puțin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui”, a declarat oficialul ucrainean.

Lubkivskyi, despre armele nucleare ale Rusiei

Oficialul a vorbit inclusiv despre armele nucleare folosite de ruși. De la bombele termobarice până la rachete cu fosfor, arme care încalcă toate tratatele internaționale.

„Da, folosesc bombe cu fosfor, rachete cu fosfor, folosesc muniţie care nu e permisă conform legislaţiei internţionale. Aşadar, repet, nimeni nu e în siguranţă din cauza intenţiilor armatei ruse de a folosi arme chimice sau chiar nucleare.

Din acest motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!”, a avertizat Lubkivskyi.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentVești bune din Rusia! Oficial: Vrem să ajungem la pace cât mai curând
Articolul următorAlexandru Rafila: Valul 5 al pandemiei continuă. Trebuie să respectăm măsurile recomandate