Guvernul României va da bani fermierilor pentru a-şi instala panouri fotovoltaice pe acoperişurile fermelor sau altor anexe, astfel încând terenul arabil să rămână în circuitul agricol.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României.

„Un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară. Astăzi, a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României. Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață. Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat Adrian Chesnoiu.

 

Articolul precedentColiziune între două autovehicule pe DN 7, la Găești. O persoană a rămas încarcerată
Articolul următorMinistrul Agriculturii spune că România are destule stocuri de cereale și nu va opri exporturile