Johannes Visscher, cetățeanul olandez de 47 de ani, este autorul crimei din Gura Șuții. Parchetul General a anunţat, joi, că rezultatele primelor determinări genetice făcute în cazul Gura Şuţii arată că probele biologice prelevate în timpul cercetărilor la faţa locului aparţin cetăţeanului olandez. Totodată, prin Interpol a fost confirmat decesul suspectului.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis că, joi, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Şuţii privind uciderea unei minore.

„(…) acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la faţa locului aparţin persoanei de cetăţenie olandeză suspectată de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală şi omor calificat”, arată Parchetul General.

Totodată, prin intermediul Interpol (organizaţia internaţională de cooperare poliţienească) a fost confirmat decesul suspectului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Anchetatorii au făcut, marţi, percheziţii la domiciliul din Olanda al cetăţeanului suspectat de uciderea fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa, dar şi la locuinţa temporară a acestuia din România.

”În cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 şi 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c Cod penal, şi omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziţii domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetăţeanului olandez vizat, cât şi în România, la locuinţa temporară a acestuia”, a transmis, marţi, Parchetul General.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDâmboviţa: Opt percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie
Articolul următorVIDEO Cioban aflat în pericol de moarte, salvat de jandarmii montani