Cel mai mare parc din Târgoviște, Parcul Chindia, și grădina zoologică din localitate, amplasată tot în Parcul Chindia, au fost deschise oficial, începând de astăzi, 16 mai, accesului publicului. Anunțul a fost făcut de administrația publică locală, de la Târgoviște.

Atât Parcul Chindia cât și Grădina Zoologică de la Târgoviște au fost închise accesului publicului, pe perioada stării de urgență (ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului). Autoritătile locale din Târgoviște au decis redeschidere acestora și permiterea accesului publicului începând din data de 15 mai (Parcul Chnidia) și 16 mai (Grădina Zoologică). Anunțul a fost făcut de primarul orașului, pe pagina de facebook.

Imagine

„Incepand de astazi (n.m. 15 mai), Parcul Chindia este deschis publicului, iar maine dimineata (n.m. 16 mai) se deschide si Gradina Zoologica Targoviste. Ambele locatii sunt dezinfectate si igienizate corespunzator.

Din pacate, potrivit Hotararii de Guvern privind instituirea starii de alerta, locurile de joaca raman inchise.

Totodata, se deschid integral pietele din oras, iar potrivit aceleiasi HG, circulația persoanelor este permisă în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Imagine

Tot potrivit Hotararii de Guvern privind instituirea starii de alerta, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite; sunt permise activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.”

A transmis Cristian Stan.

Articolul precedentInfecție cu coronavirus și în cea mai mare biserică din Dâmbovița. Un diacon de la catedrala eparhială din Târgoviște confirmat pozitiv
Articolul următorSupărare mare la Chindia. „Nu putem să ne ducem toți la pușcărie și să închidem fotbalul!”, spune președintele clubului