Ce de-a 28-a sărbătoare a “Răvăşitului Oilor”, manifestare tradiționala a locuitorilor din comuna dâmbovițeană Runcu, va avea loc în acest sfârșit de săptămână, respectiv 21 – 22 septembrie. Potrivit Primăriei Runcu, la eveniment vor participa peste 100 de producători locali și meșteri din 10 județe ale țării.

Locația a rămas, ca și în anii trecuți, cel mai înalt deal din satul Brebu, în vârful numit „La in”. Şi anul acesta, la fel ca în anii, trecuţi, se organizează un târg cu produse locale, totul punctat de muzică şi de concursuri cu cai.

Nu vor lipsi produsele tradiționale, cum ar fi brânza de burduf sau pastrama și se vor organiza și concursuri cu cai de tracțiune și plimbări cu caii de la herghelia din apropiere..

Sărbătoarea va „scăldată” în must, iar buna dispoziție va fi asigurată de artiști de renume și formații locale de dansuri și muzică populară ori artiști consacrați, precum Grupul „Allegrino” coordonat de prof. Vicențiu Pleșa, Ansamblul „Vestitorii Aninoasei” din comuna Aninoasa, Dâmbovița, Formația „Codrulețul” de la Clubul Copiilor Gaești, Formația „Comorile Satului” din comuna Gura Ocniței, ansamblul „Chindia” -Targoviște, Ileana Pavelescu, Florentina Mâinea, Rodica Voicu, Daniela Ion, Formatia „Andrei Senti”, Constantin Enceanu, Dida Dragan, Marina Florea, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Mircea Baniciu și Grupul Folcloric „Argeșelu”.

De asemenea vor fi și alte tipuri de spectacole cu demonstrați hipice oferite de actorul Denis Ștefan și dresorul Miron Bococi precum și plimbări călare oferit de Hipodromul „Potcoava”.

În cea de-a doua zi, după ora 12,00 vor evolua artiști consacrați ai folclorului românesc precum: Taraful „Trivale” din Pitești, Cristina Ana-Maria, Taraful „Doina Bascovului” din jud. Argeș, Nicolae Datcu, Maria Loga, Roberta Crintea, Teodora Pană, Camelia Conovici, Sanda Argint, Ileana Laceanu, Mariana Ionescu Căpitanescu, Petrică Mâțu Stoian, Ana Maria Cristea, Gavril Prunoiu, Nicușor Micșoniu, Frații Haiduc, Iulia si Horațiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentRovana Plumb va fi audiată de Comisia juridică din PE, privind declarația de avere
Articolul următorPensionară accidentată grav la Găești