Un exercițiu  ce a presupus izbucnirea unui incendiu izbucnit la blocul alimentar, în sala de pregătire a hranei pentru deținuți, s-a desfășurat pe parcursul zilei de 10 octombrie la Penitenciarul Găești. În exercițiu au fost implicate forțe de la ISU DB, IPJ DB, SMURD și Seviciul unic de urgență 112.

Foto-Penitenciar Găești (sursa foto-fsanp.ro)

Este pentru a doua oară în ultimele luni când la Penitenciarul Găești are loc un asemenea exercițiu de alarmare. Precedenta acțiune a avut loc în luna mai 2019. Atunci (vezi foto articol) exercițiul a avut ca temă simularea unui cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade pe scara Richter, urmat de izbucnirea unui incendiu în cadrul uneia dintre secțiile de deținere.

FotoExercițiu Penitenciar Găești (mai 2019)

De această dată (conform unui comunicat de presă publicat de gazetadambovitei.ro):

Comunicat

În baza calendarului de activități întocmit la nivel interinstituțional, în cursul zilei de ieri, joi, 10.10.2019, la Penitenciarul Găești a fost simulată o situație ipotetică care a presupus colaborarea și acționarea în echipe mixte pentru soluționarea unui incident critic.

Scenariul a presupus stingerea unui incendiu izbucnit la blocul alimentar, în sala de pregătire a hranei pentru deținuți, cu posibilitatea extinderii incendiului la biroul evidență deținuți aflat în aceeași clădire, aproape de locul incendiului. Totodată a existat un deținut care s-a intoxicat cu fum si a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma apelului la serviciul de urgenta 112, în aproximativ 6-8 minute au sosit in unitate, 2 autospeciale de stingere a incendiilor, un echipaj SMURD si în aproximativ 10 minute o autospeciala cu doi agenți din cadrul Politiei Gaesti. Echipa de prima intervenție a penitenciarului a procedat la folosirea stingătoarelor P6 fiind urmată de echipajul ISU pentru stingerea incendiului. A doua autoutilitara a pompierilor a intervenit pentru limitarea incendiului si împiedicarea extinderii lui la biroul evidenta deținuți. Echipa SMURD a intervenit pentru asigurarea asistentei medicale deținutului intoxicat cu fum.”

Articolul precedentBărbat din Mătăsaru cu 10 dosare penale pentru conducere fără permis
Articolul următorEchipele de baschet și volei ale CSM-ului joacă, sâmbătă, pe teren propriu