Șapte percheziții au avut loc în județele Dâmbovița, Brăila și Galați la persoane care au fost prinse în flagrant în timp ce introduceau droguri în țară.

În urma flagrantului, doi bărbați din Galați au fost arestați în dosarul privind introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.
După finalizarea acțiunii din cele trei județe, pentru polițiștii au ridicat  7 kg de amfetamină și 5 grame de cannabis, 3 telefoane mobile, precum și 11.000 de lei.
“La data de 12 iulie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au efectuat o acțiune operativă, pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.
 
Astfel, în cauză a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Galați, a unui bărbat, în momentul când ar fi comercializat aproximativ 5 grame de amfetamină.
 
După finalizarea acestei acțiuni, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în  județele Galați, Brăila și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de deținere de droguri de mare risc.
 
Astfel, au fost ridicate 7 kg. de amfetamină și 5 grame de cannabis, 3 telefoane mobile, precum și 11.000 de lei.
 
În urma probatoriului administrat, 2 bărbați, cu vârstele de 41 și 46 ani, din Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Aceștia au fost conduși și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.
La data de 13 iulie a.c., în urma sesizării judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, a fost dispusă arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
La acțiune au participat polițiștii I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Motociclist rănit, după impactul cu un autoturism, pe DN 71, la Ulmi
Articolul următorDâmboviţa. Incendiu violent într-un lan de grâu pe o suprafaţă de 41 hectare